Click pe fiecare tip de sport nautic pentru mai multe detalii:
Canyoning |
Kayaking |
Rafting |
Scufundari |
Canyoning
Canyoningul inseamna traversarea unor canioane (vai adanci si stramte, sapate in masive de roci prin eroziunea apei), cu ajutorul unei multitudini de tehnici folosite si in alte sporturi precum: catarare, rapel, sarituri, inot. Pentru ca aceasta activitate sa fie una sigura si sa se desfasoare in conditii cat mai placute, se foloseste un echipament specific format din: costume de neopren, corzi, casti, dispozitive de rapel, hamuri, s.a.
In Romania exista o varietate de locuri unde se poate face canyoning si poate fi practicat de catre oameni de toate varstele, fara sa aiba nevoie de un anumit nivel de pregatire.
Daca doriti sa cunoasteti locuri noi, mai putin frecventate de oameni si sa le explorati intr-un mod deosebit, atunci contactati-ne si vom alege impreuna locul in care veti face canyoning. Locul se alege in functie de pregatirea participantilor, deoarece canyoningul poate fi foarte usor sau extrem de greu in functie de gradul de dificultate al canionului ales.
Kayaking
Caiacul a fost inventat prima oara de catre eschimosi cu scopul procurarii hranei si al transportului. Acestia isi construiau caiacele din piei de animale care erau intinse pe un cadru din lemn sau din os de balena, si le foloseau pentru a vana si pescui pe lacuri, rauri si apele de coasta ale oceanelor din imediata apropiere.
In zilele noastre, caiacul este construit din materiale precum fibra din sticla, fibra de carbon, kevlar, polietilena, aluminiu, material cauciucat, etc., ce il fac foarte rezsitent si care a dus la nasterea unui sport nautic practicat cu aceasta ambarcatie, numit Kayaking, ce iti ofera experiente spectaculoase.
Kayaking-ul poate fi practicat ca sport de performanta dar si ca activitate de agrement, poti aluneca printre stanci, pe ape repezi, involburate sau poti naviga pe ape linistite bucurandu-te de privelistea din jur. Depinde doar de ceea ce doriti: sa aveti parte de aventura, sau de o plimbare linistita.
In ambele cazuri, sunati-ne si bucurati-va de kayaking!
Rafting
Raftingul poate fi o activitate de agrement dar si un sport extrem atunci cand devine periculos. Raftingul consta in navigarea unor rauri cu ajutorul barcilor gonflabile, create special pentru acest tip de activitate, cu o capacitate de 4-12 persoane. Acesta are loc, de obicei, in white water care are mai multe grade de dificultate, de la 1, cel mai usor, pana la 9, cel mai dificil si de-a dreptul extrem. Practicat pana la gradul 3, rafting-ul nu este greu, are un risc scazut si-ti ofera bucuria unei ture in valtoarea raurilor de munte.
Raftingul se poate practica si in cadrul team building-urilor, deoarece este nevoie de spirit de echipa si o buna coordonare, fiecare persoana ajutand la deplasarea barcii si la mentinerea acesteia in echilibru.
Echipament: barci, pagaie, imbracaminte si incaltaminte din neopren, casca, vesta de salvare.
Locatii: Olt, Buzau, Jiu.
Scufundari
Scufundarile va introduc in lumea subacvatica care este atat de variata si de impresionanta. Daca nu aveti nici o pregatire si nu v-ati mai scufundat niciodata, acest lucru nu reprezinta o problema deoarece va puteti scufunda 1:30h cu un intructor specializat. Scufundarea parcurge urmatoarele etape: briefing, echipare, aclimatizare, scufundare la o adancime cuprinsa intre 1-10 m, revenire.
Daca v-a placut prima scufundare si doriti sa mergeti mai departe, puteti urma cursurile de scafandri in urma caruia primiti o diploma si un Brevet International NAUI care va ofera posibilitatea sa va scufundati oriunde in lume pana la adancimea de 12 m.
Echipament: costum de neopren, masca, labe de scafandru, centura de lestare, vesta de salvare, instalatii de butelii cu oxigen, instrumente (ceasuri de presiune si calculatoare de timp, busola submersibila, s.a.), accesorii (lanterne, steag de semnalizare, balon subacvatic, s.a.).
Locatii: Marea Neagra, statiunea Costinesti.
Pentru detalii si inscrieri folositi formularul de contact de pe home page, adresa noastra de email, numarul de telefon afisat pe site, sau formularul de inscriere de mai jos.