18 February 2017

Mountaineering

Click pe fiecare tip de alpinism pentru mai multe detalii:

Via Ferrata Mare
Via Ferrata Mica
Tiroliana 140 m inaltime
Tiroliana 40 m inaltime
Pendul
Escalada
Rapel

Via Ferrata Mare

ferrata-mare

Via ferrata este un traseu alpin special amenajat cu cabluri fixe, scari, podete pentru a face ascensiunea mai usoara si pentru a fi accesibila si celor care nu au un nivel de pregatire avansat.

In Cheile Rasnoavei a fost construita prima via ferrata din tara si singura de pana acum. Aceasta a fost construita de catre Jump Adventure, mai exact de catre Mihai Mandreanu, cu resurse financiare proprii.

Via ferrata din Cheile Rasnoavei este situata pe peretele sudic al cheilor, are o lungime de 450 m si 250 m diferenta de nivel, iar parcurgerea ei ofera o perspectiva unica si spectaculoasa a zonei. Este echipata pe tot parcursul ei cu trepte si cablu de asigurare prins cu conexpand-uri din 5 in 5 metri si are puncte de regrupare si de retragere in caz de accident, oboseala, conditii meteo nefavorabile.

Nivelul de dificultate al acestui traseu este mediu, fiind accesibil si copiilor cu conditia sa aiba varsta minima de 14 ani. In ciuda faptului ca traseul nu presupune decat o conditie fizica medie, inaltimea mare si cele cateva pasaje expuse pot provoaca frica, mare consumator de energie. Este un traseu foarte expus si aerian, avand chiar si pasaje surplombate, traversee care iti taie rasuflarea si care te fac sa te simti un alpinist adevarat.

Datorita perspectivei unice si spectaculozitatii pe care le ofera acest traseu, pe parcursul lui exista cateva puncte de belvedere care ofera panorama asupra orasului Rasnov, a Muntilor Bucegi si Piatra Craiului. Punctele de belvedere sporesc valoarea acestui traseu, generand turistilor senzatii si trairi de ordin pozitiv, un punct de belvedere fiind egal cu un ochi in plus. De asemenea, se adreseaza si pasionatilor de fotografii inedite, creasta finala oferind o perspectiva unica a vaii Rasnoavei si a imprejurimilor.

In cadrul unui grup organizat cu un numar mai mare de persoane, sau a unui team building, participantii vor primi o bautura racoritoare in punctele de regrupare. Via ferrata se parcurge insotiti de catre instructorii Jump Adventure, care vor fi gata sa intervina in orice moment.

Echipament necesar: ham, soc absorber, casca.

ATENTIE: Jump Adventure a contabilizat pana in prezent 15 incidente pe via ferrata datorita celor care au mers neinsotiti sau cu echipament necorespunzator, obligand instructorii nostri sau Salvamontul Rasnov sa intervina.
Via ferrata din Cheile Rasnoavei apartine exclusiv societatii Jump Adventure. A fost construita de catre Mihai Mandreanu (Popa), ajutat de: Rudi Ivan, Bogdan Boja, Florin Sasca.

Oferta Locatie Pret
Via Ferrata Mare Cheile Rasnoavei 100 lei/persoana

Via Ferrata Mica

ferrata-mica

Via ferrata mica este un traverseu situat in peretele de sud-vest al Cheilor Rasnoavei, asigurat cu cablu, pitoane cu expansiune si echipat cu scarite electron. Este situata la 40 m inaltime si are o lungime de aproximativ 120 m, iar pe parcursul acesteia se intalnesc scurte pasaje verticale ascendente si descendente.

Putin solicitanta, aceasta portiune de perete va familiarizeaza cu inaltimea, materialele si tehnica alpina. De asemenea, este un bun exercitiu preliminar, fiind primul pas catre celelalte activitati din Cheile Rasnoavei.

Nivel de dificultate: usor. Este accesibila copiilor, incepatorilor si persoanelor cu experienta montana minima. La finalul acestui traseu se poate cobori in rapel de la inaltimea de 40 m. Participantii sunt insotiti in permanenta de catre un ghid montan sau mai multi, in functie de marimea grupului.

Echipament necesar: ham, soc absorber, casca.

Oferta Locatie Pret
Via Ferrata Mica Cheile Rasnoavei 50 lei/persoana

Tiroliana 140 m inaltime

tiroliana-140m

Vino sa te dai pe cea mai inalta tiroliana din tara!

Tiroliana este o tehnica alpina ce consta in traversarea unor zone de abrupt, rauri, crevase, folosita atat pentru transportul alpinistilor cat si al materialelor.

Jump Adventure a construit in Cheile Rasnoavei cea mai mare tiroliana din tara, suspendata la 140 m inaltime si cu o lungime de 150 m. La constructia acesteia s-au folosit materiale cu certificate de conformitate si garantie, precum cabluri din otel, ancore Hilti.

Pe toata lungimea tirolianei, cel ce traverseaza zona de abrupt a cheilor este asigurat cu o coarda dinamica mai scurta cu 4-5 m decat distanta dintre pereti, astfel incat oprirea se face in deplina siguranta.

Inclinarea de aproximativ 10 grade a cablurilor si frecarea redusa asigurata de scripetii cu role de otel care ruleaza pe cablurile tot de otel, asigura o viteza de traversare de aproximativ 10 m/s.

Pentru a va da pe tiroliana nu trebuie sa depuneti nici un efort, ci doar sa respectati instructiunile care vi se vor comunica inainte de inceperea acesteia, drept pentru care este destinata tuturor categoriilor de varsta.

Daca sunteti amator de senzatii tari, atunci incercati tiroliana din Cheile Rasnoavei care este singura din tara suspendata la 140 m inaltime.

Echipament necesar: sistem de scripeti, ham integral, coarda de asigurare, energica, carabiniere autoblocante si cu filet, bucle de contra-asigurare.

Daca doriti ca aceasta activitate sa aiba loc in alta parte, Jump Adventure monteaza, la cerere, tiroliene oriunde in tara. De asemenea, daca vreti sa aveti propria tiroliana, Jump Adventure construieste, la cerere, tiroliene oriunde in tara.

Pret Locatie Reduceri
70 lei Cheile Rasnoavei
Alte locatii la cerere
Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, pretul este de 50 lei.
Tot pentru grupuri, in cazul in care suma se achita in avans si integral, oferim o reducere intre 5 si 10 % in functie de numarul de persoane.

Tiroliana 40 m inaltime

tiroliana-40m

Daca va este teama de a va da pe tiroliana de la 140 m inaltime, atunci avem una mai mica de 40 m inaltime tot in Cheile Rasnoavei. Este construita din materiale de cea mai buna calitate cu certificate de conformitate si garantie (cabluri de otel. ancore Hilti, s.a.).

Echipament: ham, scripeti, energica, lonje.

Pret Locatie Reduceri
30 lei Cheile Rasnoavei

Pendul

pendul

Pendulul este un leagan imens intre peretii Cheilor Rasnoavei.

Va veti face o idee foarte clara despre pendul amintindu-va de Tarzan. Diferentele le fac lungimea si inaltimea la care sunt suspendate corzile. Amplitudinea maxima a pendulului este de 110 m iar inaltimea la care se petrece este de 60 m.

Tot ce trebuie sa faceti este sa respectati instructajul primit, sa va inarmati cu o doza buna de curaj si sa va lansati in gol bucurandu-va de senzatia de zbor pe care v-o ofera aceasta activitate.

Pret Locatie Reduceri
100 lei Cheile Rasnoavei
Alte locatii la cerere

Escalada

escalada

Jump Adventure ofera cursuri de initiere in alpinism si escalada care se desfasoara la inceput in Cheile Rasnoavei, dupa care, in momentul in care cursantii avanseaza se va merge si in trasee din alte locuri. Nu este necesar sa aveti echipamentul propriu deoarece acesta va fi asigurat in totalitate de care Jump Adventure.

In cazul in care nu doriti sa participati la cursuri, puteti opta pentru o zi de catarare intr-unul din traseele din zona. Va punem la dispozitie un instructor si echipamentul necesar.

In Cheile Rasnoavei sunt mai multe trasee de escalada cu diferite grade de dificultate care pot fi incercate de catre toti alpinistii, indiferent ca au mai multa sau mai putina experienta. Traseele din chei, de la sud spre nord, cu gradele de dificultate aferente, sunt urmatoarele: Muchia Magarului – grad de dificultate 2A; Mai – 5A; Creasta Generalului – 2B; Creasta Generalului prin diedru – 3B; Amor Sublim – 8+; Cezar Manea – 4B; Santinela Cheilor – 7B; Moldoveanu – 5A; Surplombele de Aur – 5B cu mobile, 10+ rot punct; Traseul 6 – 4B; Traseul 5 – 3B; Bin Laden – 8B.

Foarte interesante datorita caracterului lor si a expozitiei sudice sunt traseele din peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig) si din Vanga Mare. Baza de plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la traseele de la baza peretilor fiind cunoscute si sub denumirea de “Traseele din Animale”, deoarece multe dintre ele poarta nume de animale precum: “Caprioara”, “Lupul cel Rau”, “Mielul cel Bland”, “Cangurul”, s.a. Aceste trasee sunt spectaculoase datorita expunerii lor si au lungimi care variaza, cele mai lungi avand 100 – 120 m.

Echipament: ham, corzi, carabiniere, casca, dispozitive de rapel, bucle, ciocan, pitoane, nuci, friend-uri, espadrile de catarat.

Oferta Locatie Pret
Escalada Cheile Rasnoavei
Alte locatii la cerere

Rapel

rapel

Rapelul, ale carui origini sunt atribuite lui Jean Charlet-Straton, este o forma ingenioasa si rapida de a cobori un perete abrupt cu ajutorul materialelor si tehnicii alpine. Rapelul este folosit in mai multe activitati precum: escalada, speologie, canyoning, aplicatii militare si nu in ultimul rand in misiuni de salvare.

In Cheile Rasnoavei rapelul se poate face de la inaltimi care variaza intre 15 m si 140 m, in functie de gradul de pregatire al participantilor. Jump Adventure va pune la dispozitie instructori si tot echipamentul necesar. De asemenea, folosim o gama larga de dispozitive de rapel, unele fiind adecvate pentru incepatori, altele pentru avansati. Pentru deplina siguranta a participantilor, Jump Adventure foloseste metoda rapelului asigurat, adica pe langa coarda fixa de rapel cel care coboara este asigurat de catre unul dintre instructorii nostri. Tot ca metoda de siguranta, dar si pentru suportul moral putem cobori in paralel cu clientul nostru, avand in acest fel posibilitatea de a-l urmari indeaproape si de a interveni cu promtitudine in cazul unei situatii neprevazute.

Echipament: corzi (coarda statica de coborare, coarda dinamica de asigurare), ham, casca, carabiniere cu filet, dispozitive de coborare.

Oferta Locatie Pret
Rapel Cheile Rasnoavei
Alte locatii la cerere
De la 50 lei/persoana, in functie de inaltimea rapelului

Pentru detalii si inscrieri folositi formularul de contact de pe home page, adresa noastra de email, numarul de telefon afisat pe site, sau formularul de inscriere de mai jos.